Klub Premijer lige mesecima znao za optužbe za silovanje

Klub Premijer lige mesecima znao za optužbe za silovanje

Klub iz Premijer lige je krajem prošle godine upoznat sa ozbiljnim optužbama za seksualni napad protiv jednog od njegovih igrača, ali je odlučio da nastavi da bira neimenovanog fudbalera do kraja sezone, navodi Gardijan.

Britanska policija je u ponedeljak uhapsila igrača, čije ime iz pravnih razloga nije objavljeno, nakon što je primila prijavu da je žena u svojim 20-im godinama silovana na sastanku u junu 2022.

Čovek, za koga policija kaže da ima 29 godina, smatra se istaknutim igračem kluba iz Premijer lige i očekuje se da će biti jak kandidat za selekciju svoje reprezentacije za Svetsko prvenstvo uoči turnira u Kataru kasnije ove godine. godine.

Fudbaler je priveden u policiju u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, 4. jula, pre nego što je pušten uz kauciju u utorak zbog daljih obaveza u avgustu.

Vlasti su kasnije ponovo uhapsile igrača zbog sumnje da je izvršio dalje seksualne napade dok je bio u pritvoru.

„Policiji je 4. jula prijavljena optužba za silovanje žene u njenim 20-im godinama“, navodi se u saopštenju Skotland Jarda.

“ Prijavljeno je da se navodno silovanje dogodilo u junu 2022. Dana 4. jula, 29-godišnji muškarac je uhapšen na adresi u Barnetu zbog sumnje da je silovao i priveden.

„Dok je bio u pritvoru, on je dalje uhapšen pod sumnjom za dva incidenta silovanja koja su navodno počinjena u aprilu i junu 2021. nad drugom ženom u njenim 20-im godinama. Nakon toga je pušten uz kauciju do datuma u ​​avgustu. Istraga o okolnostima je u toku.“

Klub u pitanju je odbio da komentariše ovo pitanje, ali izveštaj ukazuje da su nastavili da biraju fudbalera za dužnost prvog tima čak i nakon što im je rečeno da je optužen za ozbiljan seksualni napad.

Izveštaj dolazi oko pet nedelja nakon što je britanska policija optužila drugog igrača Premijer lige, Benjamina Mendija iz Mančester sitija, za osmu tačku silovanja nakon što se policiji javio novi podnosilac žalbe. On se takođe tereti za jednu tačku za pokušaj silovanja.

Mendija njegov klub nije suspendovao nakon njegovog prvobitnog hapšenja, ali je klub odlučio da sačeka dok ga policija ne optuži u avgustu prošle godine pre nego što ga suspenduje. Takođe su nastavili da ga biraju za prvi tim sve dok nije zvanično optužen.