Oružane snage Ukrajine ponovo zauzimaju sela u blizini Izijuma

Oružane snage Ukrajine ponovo zauzimaju sela u blizini Izijuma

Oružane snage Ukrajine i jedinice teritorijalne odbrane oslobađaju sela na periferiji zauzetog grada Izjuma u ​​oblasti Harkov.

To je za televizijski kanal Espreso rekao Maksim Strelnik, šef Odeljenja za omladinu, sport i imidž projekte pri Gradskom veću Izijuma, prenosi Ukrinform.

„Žestoke borbe se nastavljaju u pravcu Izijuma. Ruski okupatori takođe pokušavaju da napreduju ka gradovima Slavjansk i Barvinkove kako bi opkolili naše trupe u zoni operacije združenih snaga. Međutim, Oružane snage Ukrajine i Snage Teritorijalne odbrane Izjuma drže se, pa čak i kontranapadaju neprijatelja na bokovima, oslobađajući neka naselja čak i na periferiji Izijuma. To su sela Spivakivka i Zavodi, koja se nalaze na obe obale reke Siverski Donjec“, rekao je Strelnik.

On je napomenuo da se stanovnici Izijumskog okruga nadaju da će ukrajinska vojska uspeti da se učvrsti na ponovo zauzetim granicama i da nastavi kontraofanzivu, koja će rezultirati oslobađanjem Izijuma.

Rekao je da neprijatelj dovodi rezerve u Izijumski okrug, ali su one već demoralisane. „Ruski osvajači sada stalno manevrišu, prebacuju neke snage na Sijerodonjeck i Limanski pravac. Ulaze njihove rezerve. Zbog toga je teško reći koliko se tačno okupatora nalazi na Izijumskom mostobranu. Međutim, radi se o 20-25 bataljona. taktičke grupe koje predstavljaju veoma ozbiljnu pretnju našoj vojsci. Međutim, neprijatelj u Izijumu je demoralisan, dok je naša vojska potpuno motivisana da nastavi kontraofanzivu“, rekao je Strelnik.