Raspisan konkurs za direktora policije posle dve i po godine

Raspisan konkurs za direktora policije posle dve i po godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije raspisalo je javni konkurs za izbor direktora policije koji će tu funkciju obavljati pet godina, objavljeno je danas na sajtu MUP-a.

Podsećamo, Srbija je više od dve i po godine bez prvog čoveka policije.

Kako se navodi u opisu pozicije, direktor policije obavlja najsloženije poslove koji podrazumevaju prepoznavanje strateških ciljeva od šireg društvenog i nacionalnog interesa -planira, organizuje, delegira zadatke, prati, kontroliše i ocenjuje zaposlene, predstavlja Direkciju policije, priprema programe i planove rada, prati realizaciju poslova i daje smernice, analizira probleme u vršenju planiranih poslova, priprema smernice i uputstva za ujednačavanje i primenu najbolje prakse, zrađuje predloge plana potrebnih finansijskih i materijalnih sredstava za rad….

Uslovi:

Stečeno visoko obrazovanje po Zakonu o univerzitetu u trajanju od najmanje četiri godine ili visoko obrazovanje stečeno na studijama prvog stepena osnovne akademske ili specijalističke strukovne studije, u obimu 300 ESPB bodova, iz naučnih oblasti u okviru obrazovno-naučnih polja prirodno-matematičke nauke, tehničko-tehnološke nauke, društveno-humanističke nauke, medicinske nauke, umetnost, IMT i dvopredmetne studije i status „OSL“.

Kandidati od stečenih 300 ESPB bodova moraju imati najmanje 240 ESPB bodova iz naučnih oblasti u okviru navedenih obrazovno – naučnih polja.

Posebni uslovi: najmanje policijska obuka osnovnog nivoa, obuka i ispit za strateški nivo rukovođenja u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Radno iskustvo potrebno za rad na radnom mestu: najmanje 15 godina navršenog rada na policijskim poslovima, na rukovodećim radnim mestima.

Raspon čina/zvanja: Od majora policije do generala policije.

Kandidati moraju da imaju isključivo državljanstvo Republike Srbije.

Kandidati moraju da ispunjavaju opšte uslove za rad u državnim organima predviđene zakonom, posebne uslove propisane Zakonom o policiji i Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Više od tome šta će se proveravati u izbornom postupku pročitajte na sajtu MUP.

Ovaj oglas objavljuje se na intranet i Internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova, na oglasnim tablama Sektora za logistiku i Direkcije policije, u dnevnom listu „Politika“, na internet prezentaciji i periodičnom izdanju oglasa Nacionalne službe za zapošljavanje i u „Službenom glasniku“.

Rok za podnošenje prijave na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u „Službenom glasniku“  i počinje da teče narednog dana od dana kada je konkurs objavljen.