Simeone kritikovao sudijsku odluku nakon kontroverznog penala u porazu Atletika od Lila

Simeone kritikovao sudijsku odluku nakon kontroverznog penala u porazu Atletika od Lila

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone i njegovi igrači suočili su se sa kontroverznim penalom koji je dosuđen u njihovom porazu od Lila rezultatom 3-1 u meču Lige šampiona koji se odigrao na njihovom stadionu u sredu. Gol sa bele tačke postigao je Džonatan Dejvid u 74. minutu, stavljajući goste u vođstvo od 2:1, a Lil je na kraju trijumfovao sa 3-1 na stadionu Metropolitano.

Odluka o penalu doneta je nakon što je lopta bila u spornom okviru šesnaesterca, a igrači Atletika tvrde da je sudija Marko Gvida iz Italije doneo odluku nakon što je video kako rukom igra vezista Koke Resuresion. Međutim, video snimci nisu jasno potvrdili ovaj kontakt, izazivajući kontroverze u vezi sa konačnom odlukom.

Sudija nije odlučio da pregleda snimak na monitoru, već je brzo doneo odluku i pokazao žuti karton. Simeone je bio jasan u svojoj tvrdnji da penal nije trebalo da bude dosuđen, ističući da su i on i njegovi saradnici analizirali snimke i zaključili da je sudija napravio grešku.

Ovaj poraz predstavlja drugi poraz Atletika u ovoj sezoni Lige šampiona, što predstavlja izazov za ekipu u nastavku takmičenja.