Frančesko Kamarda je za malo postao najmlađi strelac Lige šampiona, ali VAR mu pomrsio planove

Frančesko Kamarda je za malo postao najmlađi strelac Lige šampiona, ali VAR mu pomrsio planove

Tinejdžer Frančesko Kamarda iz Milana mislio je da je postao najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona, ali je njegov gol ubrzo odbio video-pomoćni sudija (VAR) zbog ofsajda. Šesnaestogodišnji napadač je u kasnoj fazi utakmice protiv Kluba Briža, koja se odigrala u utorak, postigao gol nakon centaršuta Tijani Reijndersa. U trenutku kada je pogodio mrežu, Kamarda je skinuo dres u znak slavlja, a emocije su preplavile njega, njegovu majku i devojku, koje su bile u publici.

„Bio je emotivan trenutak, mislim da je to bio najbolji osećaj u mom životu, ali onda me je VAR izigrao,“ rekao je Kamarda nakon meča. „Zaista sam razočaran, ali to su stvari koje se dešavaju, posebno u modernom fudbalu.“ Da je gol bio priznat, Kamarda bi sa 16 godina i 226 dana oborio rekord Ansu Fatija, koji je postigao svoj gol u Ligi šampiona sa 17 godina i 40 dana.

Umesto toga, Kamarda se može ponositi time što je postao najmlađi italijanski debitant u ovom takmičenju, kada je ušao u igru u 75. minutu, dok su navijači na San Siru skandirali njegovo ime. „Rekord mi daje mnogo ponosa, iskreno, ali sada me gura da dam više da bih se poboljšao i osigurao da se ove noći dešavaju češće,“ izjavio je Kamarda.

Nakon meča, Kamarda je bio snažno zagrljen od oca na terenu, dok je Milan pobedio sa 3-1. Ovaj talentovani mladić već drži rekord za najmlađeg igrača u istoriji Serije A, postavljen kada je igrao protiv Fiorentine sa samo 15 godina. U ovoj sezoni odigrao je još jedan meč za Milan, takođe prošle godine.