Vučić: Odličan sastanak sa Šolcom, razgovor o EU putu Srbije i situaciji na KiM

Vučić: Odličan sastanak sa Šolcom, razgovor o EU putu Srbije i situaciji na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom imao srdačan sastanak i da su razgovarali o brojnim temama, evropskom putu Srbije, kao i o situaciji na AP Kosovo i Metohija.

Posle sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom predasednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su razgovarali o određenim pitanjima vezanim za Kosovo i Metohiju.

„Iznesli smo različite stavove, ali i veliku saglasnost po pitanju brojnih svetskih tema. Istovremeno, naglašena je važnost naše saradnje, zahvalnost našim partnerima za ogroman broj fabrika i investitora koji iz Nemačke zapošljavaju ljude u našoj zemlji i doprinose njenom razvoju.
Da nije bilo nemačkih kompanija, teško da bismo došli do ovakvog investicionog rejtinga, na čemu su nam nemački domaćini i kancelar Šolc čestitali“, rekao je Vučić posle sastanka sa nemačkim kancelarom.

Razgovarali su i o tome što je Srbija postala deo globalne inicijative za baterije.

Predsednik Vučić doputovao je u Hamburg gde učestvuje na konferenciji o održivosti.

Vučić će učestvovati na panelu „Pregovori o novoj alijansi – odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama“, a tokom boravka u Hamburgu razgovaraće i sa drugim zvaničnicima.

Nakon posete Hamburgu, predsednik Vučić će otputovati u Tivat i učestvovati na Samitu Brdo-Brioni procesa.