Princeza od Velsa, prvi put se pojavljuje u javnosti nakon lečenja raka

Princeza od Velsa, prvi put se pojavljuje u javnosti nakon lečenja raka

Kejt, princeza od Velsa, prvi put se pojavila u javnosti u nedelju od kada je objavila da je završila hemoterapiju i da će se vratiti nekim javnim dužnostima.

Kejt i njen suprug, princ Vilijam, viđeni su u nedelju kako idu u crkvu sa kraljem Čarlsom III i kraljicom Kamilom u blizini njihovog kraljevskog imanja Balmoral u Škotskoj.

Kejt, 42, objavila je 9. septembra da je završila lečenje šest meseci nakon što je otkrila da ima neotkrivenu vrstu raka. Njeno saopštenje usledilo je šest nedelja nakon što je Bakingemska palata objavila da se kralj leči od raka.

U videu koji najavljuje njen napredak, rekla je da će put do potpunog oporavka biti dug i da će ga ići iz dana u dan. Rekla je da će preduzeti neke ograničene angažmane do kraja godine.

Dok se tokom lečenja povukla sa većine javnih dužnosti, Kejt se pojavila dva puta ranije ove godine. Prvo, tokom kraljeve rođendanske parade u junu, poznate kao Trooping the Colour, a nedavno tokom muškog finala na Vimbldonu u julu, gde je dobila ovacije.