Policija je saopštila da je jedna osoba ubijena, a još jedna teško ranjena u ubodu nožem u Roterdamu

Policija je saopštila da je jedna osoba ubijena, a još jedna teško ranjena u ubodu nožem u Roterdamu

Jedna osoba je poginula, a druga teško ranjena u incidentu uboda nožem u četvrtak uveče u holandskom lučkom gradu Roterdamu, saopštila je policija. Policija je uhapsila osumnjičenog koji je takođe povređen i prebačen u bolnicu na lečenje.

Portparol policije Vesel Stole rekao je da policajci istražuju ubod nožem u blizini znamenitog Erazmusovog mosta. Stole je rekao da nema trenutne reči o motivu, ali „mi razmatramo sve moguće scenarije.

Holandski dnevnik De Telegraaf, pozivajući se na svedoke na licu mesta, izvestio je da je čovek nasumice napao ljude sa dva noža uzvikujući Alahu Akbar, što je arapska fraza koja znači Bog je veliki.

Stole je rekao da je policija na mestu događaja takođe čula da je čovek uzviknuo tu frazu i da je „to deo istrage“.

Sportski instruktor Reniel Renato David Litecia rekao je da je udario napadača sa dva štapa nakon što ga je video kako napada nekoga i uspeo da uzme noževe i baci ih.

Rekao je da je u početku mislio da je to tuča, „ali kada sam počeo da trčim u tom pravcu video sam da to nije tuča. Bio je to čovek sa dva duga noža koji je ubadao drugog mladića i kada sam počeo da vičem, okrenuo se i počeo da prilazi svima koji su bili oko njega.

Identitet žrtava i osumnjičenih nije odmah jasan. Dalji detalji nisu bili odmah dostupni.