Vučić: Mere koje smo danas doneli nisu lake, neizbežno da će naići na otpore

Vučić: Mere koje smo danas doneli nisu lake, neizbežno da će naići na otpore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da mere koje su danas donete nisu lake, zahtevaju ogroman trud i rad i da je neizbežno da će naići na otpore.

„Na Kosovu i Metohiji znam sve probleme, od pravnih, političkih, ekonomskih. Ja znam da nema dobrog rešenja. I neću da obmanjujem i da lažem bilo koga. Mere koje smo danas doneli su nelake, nejednostavne, zahtevaju ogroman trud, rad. I neizbežno će naići na otpore. A hoće li zadovoljiti sve? Pa naravno da neće. I onako će svi samo da čekaju kraj našeg obraćanja, da bi se sa svojim laganim, lagodnim i besmislenim rešenjima ustremili na domaću javnost, kako bi ukazali na to kako smo nesposobni, a oni su to baš sposobni“, rekao je Vučić obraćajući se građanima u Palati Srbija.

Dodao je da ne govori samo o političkim protivnicima, već i onima koji dolaze sa Zapada.

„Na Kosovu smo gubili stanovništvo proporcionalno, procentualno dramatično već od 1961. godine, a 1981. godine su već Albanci videli svetlo na kraju tunela, kada su po rudnicima krenuli sa štrajkovima. Mi nismo razumeli sve što se zbiva u svetu. I za to smo platili visoku cenu na prostoru, celokupnom prostoru bivše Jugoslavije“, rekao je Vučić.