Čelsi je završio pozajmicu Džejdona Sanča iz Man Junajteda uz obavezu kupovine

Čelsi je završio pozajmicu Džejdona Sanča iz Man Junajteda uz obavezu kupovine

Čelsi je potpisao ugovor sa Džejdonom Sančoom iz Mančester junajteda kako bi dodao još jedno napadačko oružje svojoj ekipi.

Dogovor o jednogodišnjoj pozajmici sa obavezom kupovine Sanča sledeće godine razrađen je u petak pre evropskog prelaznog roka, ali klubovi zvanično nisu objavili do subote uveče.

„Zaista sam uzbuđen što sam ovde. London je mesto gde sam odrastao i srećan sam što sam se vratio“, rekao je Sančo u izjavi na sajtu Čelsija.

Čelsi će navodno morati da plati Junajtedu 25 miliona funti (oko 33 miliona dolara) sledećeg leta da bi transfer bio trajan.

Sančo je prešao u Junajted iz Borusije Dortmund 2021. godine, ali je posle svađe sa menadžerom Erikom Ten Hagom, krilni fudbaler otišao na pozajmicu nemačkom klubu u drugoj polovini prošle sezone i čak je igrao u finalu Lige šampiona.

Vratio se u Junajted tokom leta, ali će imati priliku da obnovi karijeru u Čelsiju, iako će imati gomilu napadača sa kojima će se takmičiti u vidu Kola Palmera, Nonija Maduekea, Žoaa Feliksa, Pedra Neta, Kristofera Nkunkua, Mihaila Mudrik i Nikolas Džekson.

Feliks i Neto su takođe potpisani u ovom periodu za kombinovanih 120 miliona dolara, ali su vlasnici Čelsija i dalje smatrali da im je potreban još jedan napadač u timu.

Ukupno, Sančo je 12. potpis za Čelsi u prelaznom roku.