Navijači US Opena mogu da se kreću po tribinama i ne moraju da čekaju da uđu ili izađu

Navijači US Opena mogu da se kreću po tribinama i ne moraju da čekaju da uđu ili izađu

Na teniskim mečevima, posebno na grend slem turnirima kao što je Otvoreno prvenstvo SAD, tradicionalno je bilo očekivano da se gledaoci ne kreću tokom mečeva. Međutim, nova politika na Otvorenom prvenstvu SAD ove godine donosi promene u ovoj praksi. Posetioci sa ulaznicama za određene delove terena sada imaju slobodu kretanja tokom mečeva, što je novitet koji je dobro prihvaćen među publikom prvog dana turnira.

Ova promena je izazvala različite reakcije među igračima i publikom. Dok su neki igrači izrazili zadovoljstvo novom slobodom kretanja, drugi su istakli da će im trebati vremena da se naviknu na ovu inovaciju. Ipak, većina posetilaca se činila zadovoljnom novim pravilima koja im omogućavaju slobodnije kretanje tokom mečeva.

Sudija US Open turnira, Džejk Garner, priznao je da će igračima možda biti potrebno malo vremena da se prilagode novim pravilima, ali je istakao da je cilj ove promene poboljšanje iskustva gledalaca na turniru. Ova inicijativa je dočekana sa različitim mišljenjima među posetiocima, ali se čini da većina podržava korake ka modernizaciji i prilagođavanju novim trendovima u sportskim događajima.