Viljareal osvojio prvo mesto u La Ligi pobedivši Seltu sa 4-3

Viljareal osvojio prvo mesto u La Ligi pobedivši Seltu sa 4-3

Dani Pareho postigao je gol u 10. minutu nadoknade i doneo Viljarealu pobedu od 4-3 nad Seltom Vigo u ponedeljak u jednoj od najzabavnijih i najzabavnijih utakmica u sezoni španske lige do sada.

Parejo je video svoj kasni penal koji je odbranio Ivan Viljar, ali je pretvorio odbijenu loptu i obezbedio pobedu u utakmici u kojoj su domaći dva puta dolazili sa leđa, a zatim su predali vođstvo pre nego što je odneo pobedu na samom kraju.

Rezultat je podigao Viljareal na vrh La Lige sa sedam bodova iz tri utakmice, po jedan ispred Selte i Barselone, koja je odigrala meč manje.

Selta je bila jedna od samo dva tima koja su pobedila u prve dve prvenstvene utakmice i otišla je napred posle 11 minuta kada je Borha Iglesijas iskoristio neurednost u golmanu, ali je Serhi Kardona izjednačio 15 minuta kasnije udarivši u korner koji je Gerard Moreno klimnuo preko gola.

Oskar Mingueza je nastavio svoju nedavnu dobru formu tako što je posle pola sata vratio Seltu u prednost sa niskog slobodnog udarca sa 30 metara.

Tada je novi potpisnik Thierno Barri, koji se pridružio prošle nedelje iz Bazela, krenuo kući sa svojim prvim dodirom lopte samo minut nakon što je ušao kao zamena.

Autogolom Džejlsona doveo je Viljareal u vođstvo dok Karl Starfelt nije poveo sa 3-3 za 10 minuta do kraja.

Obe strane su tražile pobednika, a Selta je pogodila stativu pre nego što je sudija dosudio penal za Viljareal zbog prekršaja nad Barijem.

„Ako morate da izgubite, to je način“, rekao je Iglesijas. „Navijači su sigurno uživali u toj utakmici.“