Selektor Đovani Gvideti preuzima odgovornost za neuspeh na Olimpijadi i najavljuje mogući odlazak

Selektor Đovani Gvideti preuzima odgovornost za neuspeh na Olimpijadi i najavljuje mogući odlazak

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Đovani Gvideti, preuzeo je odgovornost za neuspeh svetskih prvakinja na Olimpijadi u Parizu i sugerisao da više neće voditi nacionalni tim. U objavi na svom Instagram profilu, Gvideti je istakao da loš učinak na Olimpijadi ne može da umanji uspehe koje je tim postigao u poslednjoj deceniji.

„Naš učinak na Olimpijadi ne bi trebalo da obriše sve medalje i trofeje koje je ova sjajna grupa igračica donela Srbiji u poslednjoj deceniji. Bila je čast voditi ovaj tim u prethodne dve godine. Nažalost, kraj je rezultat mnogih pogrešnih izbora, za koje ja preuzima svu odgovornost. Velika zahvalnost na lepim uspomenama i želim mnogo sreće ovom predivnom timu i zemlji“, napisao je Gvideti.

Dok je Odbojkaški savez Srbije demantovao medijske navode o prekidu saradnje sa Gvidetijem, naglašavajući da će odluka o novom selektoru biti doneta nakon analize rezultata, objava italijanskog stručnjaka sugeriše da bi on mogao da napusti poziciju. Gvideti je svojim radom ostavio značajan uticaj na srpski odbojkaški tim, koji je pod njegovim vođstvom osvojio brojne nagrade i priznanja.