Prijepolje pod teretom turista u tranzitu, pojačano prisustvo saobraćajaca

Prijepolje pod teretom turista u tranzitu, pojačano prisustvo saobraćajaca

Avgust je mesec u kojem kroz Prijepolje u pravcu Crne Gore prođe više od dvanaest hiljada vozila. Prošle godine letnji period odneo je tri ljudska života, a pojačanim prisustvom i aktivnostima saobraćajci žele da preduprede saobraćajne nezgode.

Početku avgusta posebno se raduju ugostitelji u čije objekte svraćaju turisti koji putuju u pravcu Crne Gore.

„Evo, već od rane zore jutros krenule gužve u oba pravca idu, sezone je dobra, solidna za sada“, kaže Miroslav Lečić konobar u jednom ugostiteljskom objektu.

U odnosu na prošlu godinu ipak je manja frekvencija saobraćaja na deonici puta prema Jadranu, koja je vrlo zahtevna za vozače.

Oni koji žure, često rizikuju sopstveni život, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Mladen Baković načelnik Saobraćajne policije Policijske uprave Prijepolje naglašava da su kritične deonice od Nove Varoši do Prijepolja, kao i od Velike Župe do graničnog prelaza Gostun.

„Prošle godine u turističkoj sezoni imali smo 59 saobraćajnih nezgoda, od kojih je dvadeset sa materijalnom štetom, 39 sa nastradalim licima, u kojima je pedeset tri lica zadobilo lake telesne povrede, trinaest teške telesne povrede i nažalost tri lica su smrtno stradala“, navodi Baković.

Prelazak državne granice znatno je ubrzan rekonstukcijom prelaza Gostun i efikasnijim radom granične policije.

Kako biste izbegli neprijatnosti pre polaska na put svakako je neophodno proveriti da li su sva dokumenta važeća. Najčeće se dešava da mnogi vozači zaborave da registruju vozila.