Takmičenje u surfovanju na Olimpijadi odloženo zbog nepovoljnih uslova

Takmičenje u surfovanju na Olimpijadi odloženo zbog nepovoljnih uslova

Takmičenje u surfovanju na Olimpijadi u Parizu odloženo je za sredu popodne na Tahitiju zbog nepovoljnih uslova na moru. Nakon što su zvaničnici pregledali talase sa obale u sredu ujutro, odlučili su da nastave ili odlože takmičenje. Po povratku sa vožnje čamcem do oblasti za surfovanje, zvaničnici su zaključili da uslovi nisu odgovarajući i da je najbolje odložiti takmičenje.

U to vreme, oblast pored talasa, koja je obično bila prepuna skutera i čamaca tokom olimpijskog takmičenja, bila je skoro prazna. Prognoza surfanja, koja igra ključnu ulogu u određivanju najboljih dana za takmičenje, ukazivala je na potrebu za odlaganjem zbog trenutnih uslova na moru.

Takmičenje u surfovanju je planirano za desetodnevni period, a samo četiri dana su dodeljena za održavanje takmičenja. U uslovima poput ovih, važno je odabrati dane kada će biti najbolji talasi kako bi takmičari imali optimalne uslove za nastup.

Od tehničkih delegata se očekivalo da donesu odluku o sledećem mogućem datumu za takmičenje kasno popodne na Tahitiju. Ovo je bio drugi dan zaredom da je takmičenje odloženo, nakon što je u ponedeljak zapanjujući talasi doneli energiju takmičarima i gledaocima, dok su se uslovi brzo pogoršali zbog oluje koja je uzrokovala odlaganje popodnevnog takmičenja za žene.

Ostatak takmičenja funkcioniše kao pojedinačna eliminacija, gde se dva surfera takmiče jedan protiv drugog, a pobednik prelazi u sledeću fazu takmičenja: četvrtfinale, polufinale i konačno, borbu za zlatnu medalju.