Za Olimpijske igre u Parizu prodato rekordnih 9,7 miliona karata

Za Olimpijske igre u Parizu prodato rekordnih 9,7 miliona karata

Nakon što su prošle godine imali težak početak, organizatori Olimpijade 2024. rekli su da su Igre u Parizu oborile rekord po broju prodatih ili dodeljenih karata u istoriji događaja. Pa ipak, karte su još uvek dostupne.

Organizatori kažu da je za ovogodišnje Olimpijske i Paraolimpijske igre prodato ili dodeljeno 9,7 miliona karata, od kojih je 8,7 miliona prodato za prve i milion za druge.

Za Pariz je pušteno u prodaju ukupno 10 miliona karata za Olimpijske igre – što znači da će uprkos istorijskoj popularnosti sportskih događaja i neviđenim razmerama ovogodišnjih takmičenja i dalje biti mnogo praznih mesta.

Međutim, ukupan broj ulaznica će verovatno porasti jer su karte i dalje u prodaji za neke od 45 sportova.

„U gradu je prava gužva i to su prve Igre na kojima sam bila“, rekla je Karmen Rivera, 29, iz Madrida. „Nisam iznenađen da je najpopularniji ikada, jer je bilo pandemije i drugih stvari koje su uticale na druge nedavne.

Prethodni rekord u prodaji karata držala je Atlanta 1996. godine, kada je prodato 8,3 miliona karata.

Počev od aprila, oko milion besplatnih karata za Igre je podeljeno lokalnim mladim ljudima, sportistima amaterima, osobama sa invaliditetom i drugima kako bi se proširio pristup Igrama, nakon kritika da previsoki troškovi ulaznica skupljaju cenu običnih ljudi.