Evakuacija u Solt Lejk Sitiju zbog šumskog požara, angažovano više od 100 vatrogasaca

Evakuacija u Solt Lejk Sitiju zbog šumskog požara, angažovano više od 100 vatrogasaca

Zvaničnici Solt Lejk Sitija naredili su evakuaciju stanovnika iz nekih oblasti zbog šumskog požara na Ensign Peak-u, dok više od 100 vatrogasaca radi na obuzdavanju plamena.

Helikopteri i avioni bacali su vodu iznad plamena u subotu dok su zemaljske posade pokušavale da obuzdaju vatru. Prva vatrogasna ekipa stigla je oko 16:30 časova, a više od šest različitih agencija za hitne slučajeve pridružilo se naporima da zaustave požar, rekao je šef odeljenja Bob Silverthorne iz vatrogasne službe Solt Lejk Sitija na brifingu za novinare.

Vatrogasna služba je naredila obaveznu evakuaciju za područje od 40 domova na Sandhurst Drajvu, severno od Dorčester Drajva, dok je policija išla u pojedinačne kuće da obavesti stanovnike. Druge oblasti su se dobrovoljno evakuisale, dodao je Silverthorne.

Nema izveštaja o povređenima ili oštećenju struktura. Zvaničnici nisu znali tačan uzrok ili poreklo požara i nisu mogli odmah da navedu površinu ili procenat koji su vatrogasci obuzdali.

Vrućina i vetar sprečili su jasno određivanje kretanja vatre, ali uslovi bi mogli dovesti do „brzog širenja požara“, što je navelo zvaničnike da izdaju rana upozorenja.

Zgrada u Kapitolu Jute, koja se nalazi oko 1,9 kilometara od Ensign Peak-a, koristila se kao sigurno utočište za evakuisane, pružajući im zaštitu od vrućine napolju.