U ponedeljak će ministri spoljnih poslova EU još jednom razgovarati o Ukrajini

U ponedeljak će ministri spoljnih poslova EU još jednom razgovarati o Ukrajini

U ponedeljak, 22. jula, Savet ministara spoljnih poslova EU će se sastati u Briselu, a nastavak pomoći Ukrajini je na vrhu dnevnog reda, saopštila je pres služba Evropskog saveta.

Ministri spoljnih poslova EU razgovaraće o ruskoj agresiji na Ukrajinu, nakon neformalne razmene mišljenja sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom, putem video konferencije“, navodi se u izveštaju.

Kao što je navedeno, druge teme će uključivati situaciju na Bliskom istoku i nastavak humanitarne pomoći stanovništvu Palestine.

Istog dana, ministri će održati neformalnu razmenu mišljenja uz učešće predsednice Evropske investicione banke Nadie Kalvinjo.

Evropski parlament je na inauguracionoj plenarnoj sednici u Strazburu posle evropskih izbora usvojio prvu rezoluciju o potrebi da se nastave napori EU za podršku Ukrajini.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je 17. aprila pozitivnu odluku Evropske komisije da dodeli prvu redovnu tromesečnu tranšu Ukrajini u iznosu od 4,2 milijarde evra u okviru kredita za Ukrajinu i istakla Spremnost EU da nastavi da podržava Ukrajinu u njenoj borbi protiv ruske agresije koliko god bude potrebno.