Nepalske vlasti kažu da je u autobusima koji su nestali u reci bilo 65 ljudi

Nepalske vlasti kažu da je u autobusima koji su nestali u reci bilo 65 ljudi

U Nepalu su se dogodile tragične posledice kada su dva autobusa završila u nabujaloj reci, odnoseći sa sobom 65 putnika. Spasioci su do sada uspeli da izvuku 14 tela, od kojih su osam već identifikovana, odnosno šest od njih su bili indijski državljani. Nesreća se desila u blizini Simaltala, oko 120 kilometara zapadno od glavnog grada Katmandua, na ključnom autoputu koji povezuje ovaj grad sa južnim delovima zemlje. Tela su odneta niz reku Trišuli na udaljenost od čak 100 kilometara.

Kancelarija za administraciju okruga Čitvan objavila je spisak sa imenima i detaljima putnika koji su bili u autobusima. U jednom autobusu bilo je 38 putnika, dok je u drugom bilo 27. Tri osobe su preživele nesreću nakon što su izbačene iz autobusa.

Policija i vojska su angažovani u potrazi za nestalim autobusima i eventualnim preživelima. Međutim, do sada nisu pronađeni tragovi olupina. Nepalske reke su poznate po svojoj brzini, posebno tokom monsunske sezone kada obilne kiše izazivaju povećanje vodostaja i klizišta.

Monsunska sezona u Nepalu traje od juna do septembra i često donosi velike padavine koje uzrokuju opasne situacije, poput klizišta i poplava.