Mančester Junajted predstavio prvo pojačanje: Stigao Zirkze

Mančester Junajted predstavio prvo pojačanje: Stigao Zirkze

Doskorašnji fudbaler Bolonje, holandski napadač Džošua Zirkze, novo je pojačanje Mančester Junajteda.

Mančester Junajted je platio 42,5 miliona evra na ime obeštećenja, iako je holandski napadač u ugovoru imao otkupnu klauzulu od 40 miliona.

Đavoli su tako izbegli plaćanje pune svote odjednom, već će transfer obaviti u tri rate. Ujedno, to je prvo pojačanje na Old Trafordu otkako je brigu o transferima u Mančester Junajtedu preuzeo britanski milijarder ser Džim Retklif i njegova kompanija INEOS.

Zirkze je potpisao petogodišnji ugovor.

Ovaj 23-godišnji napadač počeo je u Holandiji u ADO Den Hagu i Fejenordu. Bio je svojevremeno velika nada Bajerna, debitovao je za prvi tim još 2019. kod Hansija Flika , ali nije uspeo da se izbori za bolji status pa je slat na pozajmice (Parma, Anderleht), pre nego što je 2022. godine Bolonja otkupila njegov ugovor.

U dresu Bolonji prošle sezone bio je jedan od najzapaženijih igrača u Seriji A, pomogao je ovom klubu da ostvari istorijski uspeh i plasira se u Ligu šampiona, pa je ovog leta dobio poziv selektora Holandije Ronalda Kumana i debitovao na EURO 2024.

Holanđanin je odigrao odličnu sezonu, postigao je 11 golova i upisao pet asistencija. Zirkze nije samo golgeter, čak i uživa da se spušta po loptu i doprinosi izgradnji akcija, zahvaljujući čemu se izuzetno uklopio u sistem sada već bivšeg trenera Bolonje Tijaga Mote.

Pre Zirkzea na Old Traford su u ulozi pomoćnih trenera stigli njegovi zemljaci, legenda Mančester Junajteda Rud Van Nistelroj i Rene Hake , doskorašnji trener Go Ahed Iglsa.