Apel za bezbednost na Beer festu: Mladi pozvani da organizuju siguran povratak kući

Apel za bezbednost na Beer festu: Mladi pozvani da organizuju siguran povratak kući

Danas je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Branko Stamatović, apelovao na mlade posetioce Festivala piva (Beer fest) da organizuju siguran povratak kući, koristeći alternativne načine prevoza kako bi izbegli vožnju pod uticajem alkohola.

Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Grada Beograda su prisutni na Festivalu piva, gde aktivno sprovode kampanju edukacije o bezbednosti u saobraćaju. Posebna pažnja se posvećuje mladima, sa ciljem da ih podstaknu da ne voze pod dejstvom alkohola i da unapred planiraju način povratka kući.

„Saradnja sa organizatorima Festivala piva i Apatinskom pivarom kroz kampanju ‘Kad pijem ne vozim’ već 18 godina ima za cilj promovisanje odgovorne konzumacije alkohola“, istakao je direktor Stamatović.

Uprava saobraćajne policije je takođe najavila da će sprovoditi redovne saobraćajne kontrole tokom trajanja Festivala, uključujući obavezne alkoteste kako bi se očuvala bezbednost svih učesnika.

Agencija za bezbednost saobraćaja najavila je da će u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim organizatorima, tokom leta biti prisutna na svim većim festivalima koji okupljaju mlade, uključujući Music week, Exit, Love fest, Guča i druge manifestacije.

Pozivamo sve posetioce Festivala piva i druge festivale da uživaju odgovorno i da pre svega misle na svoju i tuđu bezbednost u saobraćaju.