TikTok kaže da je sajber napad ciljao CNN i druge „naloge visokog profila“

TikTok kaže da je sajber napad ciljao CNN i druge „naloge visokog profila“

TikTok je saopštio da je preduzeo mere kako bi suzbio sajber napad usmeren na naloge visokog profila, među kojima se nalazi i nalog CNN-a.

Portparol TikToka, Džejson Gros, izjavio je da je njihov bezbednosni tim nedavno dobio obaveštenje o zlonamernim akterima koji su ciljali na TikTok nalog CNN-a. TikTok radi zajedno sa CNN-om na obnavljanju pristupa tom nalogu i implementiranju dodatnih bezbednosnih mera radi zaštite, prema rečima Grosea.

„Naša posvećenost je održavanju integriteta platforme i nastavićemo da nadgledamo eventualne dalje neautentične aktivnosti“, dodao je Gros.

CNN nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Kompanija društvenih medija je saopštila da je napad izvršen putem funkcije direktnog slanja poruka na platformi, ali nije pružila dodatne informacije o prirodi hakovanja. Grose je naglasio da TikTok trenutno istražuje „potencijalnu eksploataciju“ i radi sa vlasnicima pogođenih naloga kako bi im se vratio pristup.

TikTok nije otkrio druge pogođene naloge, osim što je primetio da je nalog poznate ličnosti i rijaliti TV zvezde Paris Hilton bio na meti, ali da nije kompromitovan.