Ruski napad na Harkov: Najmanje tri osobe poginule, 16 ranjenih

Ruski napad na Harkov: Najmanje tri osobe poginule, 16 ranjenih

U ranim jutarnjim satima, ruske snage izvele su napad na Harkov, pogodivši stambenu zgradu, trospratnicu i krojačku radnju, izjavio je šef policije Harkova Volodimir Timoško lokalnim medijima. Najmanje tri osobe su poginule, a 16 je ranjeno u napadu.

Prema izveštajima lokalnih zvaničnika koje prenosi Hina, pozivajući se na Rojters, ruske rakete su pogodile tri lokacije u Harkovu. Regionalni guverner Oleh Sinehubov izjavio je da su ruske snage koristile tehniku „dvostrukog dodira“, što znači da su izvele drugi udar ubrzo nakon prvog, čime se dodatno povećava broj žrtava i šteta.

Među ranjenima su najmanje dvoje dece, a postoji mogućnost da su neki ljudi zarobljeni pod ruševinama. Gradonačelnik Harkova, Ihor Terehov, objavio je na Telegramu da su četiri osobe povređene, gasovod je oštećen, a brojni prozori su razbijeni.

Ukrajinske vlasti su saopštile da su ruske snage u četvrtak uveče napale infrastrukturne objekte u oblasti Harkov, pri čemu su četiri osobe povređene i pričinjena je značajna materijalna šteta. Prema rečima guvernera Sinehubova, ruske snage su ispalile osam projektila na Harkov i izvele najmanje pet udara na pomenutom području.

Zbog ovog napada, upozorenje o vazdušnoj opasnosti ostalo je na snazi širom Ukrajine, dok se nastavlja procena štete i potraga za eventualnim preživelima ispod ruševina.