Trump razmatra Elona Maska za političkog savetnika ako pobedi na predsedničkim Izborima

Trump razmatra Elona Maska za političkog savetnika ako pobedi na predsedničkim Izborima

Donald Trump razmatra mogućnost da imenuje milijardera Elona Maska za političkog savetnika ukoliko ponovo pobedi na predsedničkim izborima u novembru, prenosi Wall Street Journal (WSJ). Prema informacijama izvora bliskih pregovorima, Trump i Mask su razgovarali o načinima na koje bi Mask mogao imati „formalni doprinos i uticaj“ na ekonomsku politiku i politiku bezbednosti granica.

Mask je navodno obavestio Trumpa da vodi kampanju da ubedi moćne američke poslovne lidere da ne podrže demokratskog predsednika Joea Bidena, koji je pobedio Trumpa na izborima 2020. godine i sada traži drugi mandat. Pored toga, dvojica su razgovarali o finansiranju projekta za sprečavanje prevara birača.

Predstavnici Trampa i Maska nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar, kao ni predstavnici Bajdenove kampanje. Portparol Trumpove kampanje, Brian Hughes, izjavio je za WSJ da će samo Trump odlučiti „koju će ulogu određeni pojedinac imati u svom predsedništvu“.

Poslednjih godina, Mask je sve više podržavao republikance, što je dodatno podstaklo spekulacije o njegovoj mogućoj ulozi u Trumpovoj kampanji i administraciji.