Šapić: Beogradu treba srpski gradonačelnik

Šapić: Beogradu treba srpski gradonačelnik

Kandidat vlasti za gradonačelnika Beograda, Aleksandar Šapić, izjavio je da će, ukoliko ponovo bude izabran na tu funkciju, biti „srpski gradonačelnik srpske prestonice“. U intervjuu za list Politika, Šapić je istakao da oni kojima to smeta, ne treba da glasaju za njega, ali je naglasio da niko neće biti diskriminisan.

„Ne samo u ovim teškim vremenima nego u svim vremenima bitno je da li Beograd ima srpskog gradonačelnika i srpsku vlast koja je spremna da zastupa, pre svega, srpske nacionalne interese ili će se sakrivati iza nekog nevladinog sektora i ugrožavati jasno definisanu nacionalnu politiku“, rekao je Šapić.

Šapić, koji je prvi na listi „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, naglasio je da će, kao i do sada, biti srpski gradonačelnik Beograda, te da oni kojima to ne odgovara slobodno ne glasaju za njega.

„Biti srpski gradonačelnik ne znači da će biti diskriminisan bilo ko u našem gradu. Beograd je poznat kao kosmopolitski grad“, izjavio je Šapić, dodajući da to takođe ne znači da će se stideti da kaže ko je i šta je da se neko ne bi uvredio.

Šapić je zaključio da će jasno zastupati i braniti interese srpskog naroda i svih građana koji žive u Beogradu.