Dalas vodi 3:0 u finalu Zapadne konferencije pobedom nad Minesotom

Dalas vodi 3:0 u finalu Zapadne konferencije pobedom nad Minesotom

U spektakularnoj utakmici, Dalas Maveriksi su poveli sa 3:0 u finalu Zapadne konferencije, pobedivši Minesota Timbervulvse rezultatom 116-107. Kajri Irving je vrisnuo na publiku, a zatim se okrenuo i zgrabio Luku Dončića u medveđem zagrljaju posle ključne igre koja je donela Maveriksima vođstvo.

Irving i Dončić su svojim izvanrednim performansama u četvrtoj četvrtini dominirali nad Timbervulvsima, posebno nad Antom Edvardsom i Karlom-Entonijem Taunsom, pružajući lekcije mlađim protivnicima u prvom putovanju duboko u plej-ofu.

Pobeda Dalasa završena je serijom 14-3, a Maveriksi imaju priliku da se plasiraju u finale NBA po prvi put od osvajanja jedinog šampionata pre 13 godina, pobedom u sledećoj utakmici kod kuće.

„Osećam se kao da smo oboje rođeni za ovo“, izjavio je Irving, dodajući da je završavanje utakmica u ključnim trenucima ono gde oni zarađuju svoj novac.

Iako nijedan tim u istoriji NBA nije nadoknadio zaostatak od 3-0 u plej-ofu, Timbervulvsi ostaju optimistični. „Trenutno ostaje u odeljenju za verovanje“, rekao je čuvar Vukova Majk Konli, naglašavajući važnost vere i osvajanja jedne utakmice kako bi se serija vratila u Minesotu.

Razlike u rezultatu serije najbolje se vide u performansama Dončića i Irvinga, koji su kombinovano postigli 21 poen u četvrtoj četvrtini treće utakmice, dok su Edvards i Tauns zajedno postigli samo četiri poena.

Irving, sa rekordom od 14-0 u završnim utakmicama u četvrtoj četvrtini, i Dončić, koji je u tri utakmice postigao 33, 32 i 33 poena, pokazali su svoje iskustvo i sposobnost da preokrenu utakmice u korist Dalasa.

Derek Lajvli II je napustio utakmicu zbog povrede vrata, ali se očekuje da će Dalas nastaviti da dominira serijom sa Irvingom i Dončićem na čelu.

„Neverovatno. Zato ga neki ljudi zovu ‘g. Četvrta četvrtina’, zar ne?“ rekao je Dončić, ističući Irvingovu sposobnost da briljira u ključnim trenucima. Maveriksi su ovom pobedom još jednom dokazali svoju snagu i odlučnost da osvoje titulu.