Putin se priseća kako ga je Tramp pitao za „pospanog Džoa“

Putin se priseća kako ga je Tramp pitao za „pospanog Džoa“

Predsednik Vladimir Putin rekao je da aktuelna izborna kampanja u SAD postaje „sve necivilizovanija“, ali je primetio da bi bilo neprikladno da se Rusija meša u unutrašnje američke stvari.

Rusija se ne meša ni u kakve izbore i radiće sa bilo kojim izabranim predsednikom Sjedinjenih Država, rekao je Putin u intervjuu ruskom novinaru Dmitriju Kiseljovu, koji bi u sredu trebalo da emituju TV Rusija 1 i RIA Novosti.

„Ali ono što je zanimljivo jeste da mi je u poslednjoj godini svog rada kao predsednika gospodin Tramp, današnji predsednički kandidat, zamerio što saosećam sa Bajdenom. To mi je rekao u jednom od razgovora: „Želiš li da pobedi Sleepi Joe?““, citirao je Putin reči Donalda Trampa negdje 2020. godine.

„A onda je, na moje iznenađenje, on [Tramp] bio proganjan jer smo ga navodno podržali kao kandidata. Pa, to je potpuna glupost“, rekao je ruski lider.

Prošlog meseca, na pitanje ko bi bio bolji za Rusiju 2024. godine, aktuelni predsednik Džo Bajden ili njegov republikanski izazivač, Putin je nedvosmisleno odgovorio: „Bajden. On je iskusnija i predvidljivija osoba, on je političar starog tipa.

Putin je odbio da dalje komentariše aktuelnu predizbornu situaciju u SAD, ali je primetio da ona postaje „sve necivilizovanija“.

„Mislim da je svima očigledno da američki politički sistem ne može da tvrdi da je demokratski u bilo kom smislu te reči“, rekao je ruski predsednik.