Ibrahimovićev veliki potez, Zlatan dovodi makedonsku krv u upravu Milana

Ibrahimovićev veliki potez, Zlatan dovodi makedonsku krv u upravu Milana

Fudbalsi klub Milan, pre svega preko savetnika Zlatana Ibrahimovića, želi da u upravu kluba dovede bivšeg tehničkog direktora Los Anđeles galaksija Jovana Kirovskog.

Prema rečima etabliranog fudbalskog insajdera Fabricija Romana, prvi Ibrahimovićev potez na funkciji savetnika vlasničke grupe „Red Bird Kapital“ mogao bi da bude uključivanje starog poznanika i saradnika Jovana Kirovskog.

Bivši tehnički direktor LA galaksija je taj koji je doveo Zlatana u MLS 2018. godine i ima veoma blizak odnos sa Šveđaninom.

Kirovski je već bio u Milanu i imao je direktan kontakt sa „roso-nerima“. Mogao bi da ima ulogu u kojoj bi funkcionisao između omladinskog sektora i prvog tima. Obe strane će nastaviti da razgovaraju u narednim nedeljama kako bi pronašle zajednički jezik oko daljih koraka.

„Gazeta delo sport“ potvrđuje vest i dodaje da će Ibrahimović 47-godišnjaku poveriti „najvišu ulogu u klupskom sportskom sektoru“. Želeo bi Kirovskog uz sebe kao referentnu ličnost u sportskoj oblasti.

Trenutno je uloga tehničkog direktora poverena Džefriju Monkadi, ranije glavnom skautu, dok uloga sportskog direktora zvanično pripada Antoniju D’Otaviju.

Kirovski je Amerikanac poreklom iz Severne Makedonije. U bogatoj igračkoj karijeri je iz podmladka Mančester junajteda zaigrao za prvi tim 1996. godine. Slede Borusija Dortmund, Keln, Sporting, Birmingem, Kristal palas, pa povratak u SAD, gde je dva puta nastupao za Galaksi. Prvi je fudbaler iz SAD sa titulom Lige šampiona.