Fudbaleri Bajerna i Lacija igraju drugu utakmicu osmine finala LŠ

Fudbaleri Bajerna i Lacija igraju drugu utakmicu osmine finala LŠ

Fudbaleri Bajerna i Lacija igraju večeras od 21.00 sat u Minhenu drugu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Tim iz Rima ima gol prednosti iz prvog meča.

Večeras će biti poznati prvi četvrtfinalisti Lige šampiona, pošto Bajern Minhen i Lacio, odnosno Real Sosijedad i Pari Sen Žermen od 21.00 sat započinju niz uzvratnih mečeva osmine finala koji će biti okončan naredne srede.

Fudbaleri Lacija otputovali su u Minhen sa golom prednosti iz prvog meča u Rimu i pokušaće na „Alijanc areni“ da sačuvaju stečeni kapital, što neće biti nimalo lak poduhvat.

Jedini strelac na „Olimpiku“ bio je kapiten Lacija Čiro Imobile. Gol je postigao u 69. minutu iz penala koji je skrivio neoprezni Dajo Upamekano startom nad Gustavom Isaksonom. Francuski štoper je dobio i crveni karton.

Neočekivani poraz Bavaraca, koji su slovili za velikog favorita kada ih je žreb spojio sa nebeskoplavima, uzburkao je strasti u Nemačkoj, popalio sve alarme i do krajnjih granica produbio rezultatsku krizu u kojoj se Bajern zaglibio u februaru, do te mere da se nesrećni Upamekano našao na meti rasističkih uvreda sopstvenih navijača, dok je klub nedelju dana nakon utakmice u Italiji saopštio da će se na kraju sezone rastati sa trenerom Tomasom Tuhelom.

Na poslednjih pet mečeva u dva takmičenja Bajern je zabeležio svega jednu pobedu, i to u derbiju nemačkog prvenstva protiv Lajpciga (2:1). To je ujedno i jedini trijumf koji su Bavarci izvojevali između dve utakmice osmine finala Lige šampiona, pošto su nakon Lacija izgubili i od Bohuma u Bundesligi (2:3), dok su u petak podelili bodove sa Frajburgom (2:2).

Već sada je izvesno da će titula šampiona Nemačke nakon 11 godina napustiti Minhen, pošto Bajern ima deset bodova manje od lidera na tabeli Bajer Leverkuzena, pa je sva pažnja navijača i tima usmerena na duel sa Laciom u kojem bi neuspeh značio potpuni krah velikih ambicija već u martu, na šta u Bavarskoj nisu navikli.