Dragan Đilas poziva na nove beogradske izbore u formi saveza za promene

Dragan Đilas poziva na nove beogradske izbore u formi saveza za promene

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, istakao je potrebu za novim beogradskim izborima, ali pod uslovom da se primene preporuke Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (ODIHR), posebno kada je reč o biračkom spisku.

Đilas je predložio formiranje saveza svih stranaka koje podržavaju promene, uključujući one koje su deo koalicije Srbija protiv nasilja i koalicije Nada, kao i druge opozicione stranke koje su protiv aktuelnog režima. U ovom savezu, istakao je Đilas, posebno mesto bi trebalo da zauzmu ugledne javne ličnosti čiji angažman odgovara principima borbe za bolju Srbiju.

„Na taj način, na dan izbora, imali bismo referendum na kome bi se svi Beograđani izjasnili da li žele da njihovim gradom i dalje upravljaju aktuelni politički lideri poput Šapića, Vučića i Brnabić“, rekao je Đilas.

Đilas je izrazio uverenje da, uprkos eventualnim pokušajima neregularnosti, takav referendum bi imao podršku Beograđana, s obzirom na snagu okupljanja i dosadašnje rezultate opozicije.

Ove izjave dolaze nakon što je Državna izborna komisija potvrdila da nije bilo kvoruma za konstituisanje Skupštine grada Beograda, otvarajući mogućnost za raspisivanje novih izbora.