Zvezda protiv TSC-a, uvertira za večiti derbi

Zvezda protiv TSC-a, uvertira za večiti derbi

Fudbaleri TSC-a dočekaće na svom terenu ekipu Crvene zvezde u okviru 23. kola Superlige Srbije, utakmica će početi u 16.00.

TSC i Crvena zvezda su neporaženi u prolećnom delu šampionata, timovi su upisali po tri pobede.

Nakon ovog duela, crveno-beli će igrati protiv večitog rivala – Partizana, s toga će meč u Bačkog Topoli biti svojevrsna uvertira za najpraćeniji fudbalski duel u domaćem šampionatu.

Crvena zvezda ima odličan bilans u međusobnim susretima sa TSC-om. Na 14 utakmica, crveno-beli su u 11 navrata bili bolji tim, dva puta je meč završen bez pobednika, dok je ekipa iz Bačke Topole samo jednom porazila Zvezdu.

Prvi put su današnji rivali odigrali meč u Kupu Srbije 2018. godine, za vreme prvog trenerskog mandata Vladana Milojevića. Utakmica je završena 4:1 u korist crveno-belih.

Najubedljiviju pobedu nad timom sa severa Srbije, beogradski tim je zabeležio 30. avgusta 2020. godine, kada je na „Marakani“ rezultat bio 5:0. Aleksandar Katai je za 45 minuta postigao tri gola.

Najefikasniji pojedinac iz Zvezde u duelima sa timom iz Bačke Topole je Mirko Ivanić sa šest pogodaka, a onda sledi Katai sa pet golova.

Crvena zvezda je u prolećnom delu Superlige zabeležila tri pobede uz gol razliku 8:1. Zvezda je trenutno druga na tabeli sa 55 bodova i pod Milojevićem najčešće nastupa u formaciji 4-2-3-1, najistureniji je Šerif Endiaj od koga se u ovom delu prvenstva očekuje veliki broj golova. 

Kreatori igre u Zvezdinom timu su Gejlor Kanga, Mirko Ivanić i Inbom Hvang. Štoperski čine Uroš Spajić i kapiten Aleksandar Dragović, levi bek je Milan Rodić, dok je pozicija desnog beka i dalje upitna. Na prošloj utakmici mladi Ognjen Mimović je iskoristio poverenje trenera Milojevića. Piter Olajinka i Osman Bukari dejstvuju po bočnim stranama.

TSC je trenutno trećeplasirani tim u nacionalnom prvenstvu. Na prvoj utakmici posle zimske pauze fudbaleri Žarka Lazetića su savladali IMT u gostima sa 2:0. Druga utakmica im je donela teško izvojevanu pobedu, minimalnim rezultatom nad Radnikom iz Surdulice na domaćem terenu, dok su poslednji duel pred susret sa Crvenom zvezdom odigrali u Pančevu protiv Železničara – 3:2.

TSC najčešće nastupa u formaciji 4-2-3-1. Na golu je Veljko Ilić koji je ponikao u redovima Zvezde. Pozicija desnog beka je rezervisana za Miloša Cvetkovića, nekadašnjeg igrača crveno-belih, a na levoj strani dejstvuje Nemanja Petrović kapiten ekipe.

Štoperski tandem čine još jedan Zvezdin đak – Nemanja Stojić i novo pojačanje Aleksa Pejić. U veznom redu igrom diriguje Ifet Đakovac i dva kreatora koja su nosila crveno-beli dres Miloš Vulić i Petar Stanić.

Na krilnim pozicijama se nalaze Aleksandar Ćirković i iskusni Saša Jovanović, dok je najistureniji Miloš Pantović, koji je ponikao u Zvezdi. 

Opcije sa klupe su Goran Antonić, Vukašin Krstić, Milan Radin, Ivan Milosavljević, Nikola Kuveljić, Bence Šoš, Marko Rakonjac i Uroš Milovanović.