Više javno tužilaštvo: Antić i Jevtić se terete da su proneverili 18 miliona dinara

Više javno tužilaštvo: Antić i Jevtić se terete da su proneverili 18 miliona dinara

Više javno tužilaštvu u Novom Sadu saopštilo je da je predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću i generalnom sekretaru Predragu Jevtiću određen pritvor do 30 dana, zbog sumnje da su „prisvojili novac i druge pokretne stvari koje su im poverene u sindikatu, u ukupnom iznosu od 18.352.162 dinara“.

Tužilaštvo je najavilo da će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom tog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora u trajanju od dve do 12 godina.

Novica Antić i Predrag Jevtić su negirali krivicu, a njihovi branioci su optužili vlast da vodi politički proces, jer taj sindikat, a posebno Antić, ukazuju na zloupotrebe u Ministarstvu odbrane, posebno na one koje radi Vojnobezbednosna agencija.

Njih dvojica su, zajedno sa potpredsednikom sindikata Duškom Tolmačem, uhapšeni 27. februara, da bi ih sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu u noći između 28. i 29. februara oslobodio, jer je ocenio da ne postoje razlozi za određivanje pritvora, što je tražilo tužilaštvo.

Oni su ponovo privedeni jutros, određen im je pritvor i prebačeni su u Novi Sad.