Srpski zvaničnici ističu značaj turizma na Kosovu i Metohiji

Srpski zvaničnici ističu značaj turizma na Kosovu i Metohiji

Predsednik opštine Štrpce, Dalibor Jevtić, naglasio je da dolazak gostiju na Kosovo i Metohiju ne samo što ima ekonomski značaj za srpski narod, već predstavlja i vid podrške u teškim vremenima. Izrazio je nadu da će ulaganje u turizam na KiM biti ostvareno uz podršku Beograda i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Jevtić je zahvalio Kancelariji za KiM, direktoru Petru Petkoviću i predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, ističući važnost predstavljanja lepih tema u vremenima kada vesti sa Kosova nisu uvek tako svetle.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac, takođe je naglasio važnost turizma na KiM, ističući da je Sajam turizma dobra prilika da se Kosovska Mitrovica predstavi u pravom svetlu. Posebno je istakao bogatu turističku ponudu grada, od kulturno-istorijskih znamenitosti do manifestacija poput DŽez i bluz festivala.

Zaporožac je naglasio da je podrška Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Srbije omogućila Srbima sa KiM da prikažu svoje gradove u pravom svetlu, što je od izuzetnog značaja za promociju turističkih potencijala regiona. Posebno je istakao 3D film koji omogućava posetiocima da virtualno istraže lepote Kosovske Mitrovice i osete duh grada.

Ova izjava predstavlja važan korak ka podizanju svesti o turističkim potencijalima Kosova i Metohije i promociji ovog regiona kao atraktivne destinacije.