Denver u seriji poraza, Jokića izdao šut

Denver u seriji poraza, Jokića izdao šut

Košarkaši Denvera izgubili su na svom parketu od Sakramento kingsa rezultatom 102:98 i nanizali treći poraz u NBA ligi.

Denver nagetsi su tek drugi put ove sezone, a prvi put još od sredine decembra prošle godine nanizali tri poraza u NBA ligi. Dva od poslednja tri pretrpeli su od ekipe Sakramenta, koja je u sva tri ovosezonska međusobna duela nadigrala Nagetse.

Delovalo je da je tim iz Kolorada na dobrom putu da stavi tačku na negativnu seriju, kontrolisao je dešavanja na terenu i vodio tokom tri i po četvrtine, imao je početkom trećeg kvartala i najvećih 16 poena prednosti, ali je dopustio Kingsima da se brzo vrate u igru, a potom, na krilima inspirisanog Foksa, naprave preokret u poslednjem periodu.

Verovatno da nije ni moglo da se završi drugačije s obzirom na veoma loše šutersko veče srpskog košarkaša Nikole Jokića, lidera Denvera bez čijeg učinka Nagetsi teško pobeđuju.

Somborac se zaustavio na skromnih 15 postignutih poena, pošto je pogodio šest šuteva iz 17 pokušaja iz igre, od toga nijedan (0/6) za tri poena. Podelio je osam asistencija i uhvatio pet lopti.

Možda i veći problem za Denver bio je izostanak prvog plejmejkera Džamala Marija koji se povredio na prošlom meču protiv Milvokija i nije bio na raspolaganju treneru Majklu Melounu.

U nedostatku Kanađanina i uz indisponiranog Jokića, Nagetsima je ponestalo napadačkih opcija. Aron Gordon je bio najefikasniji sa 25 postignutih poena i 15 skokova, dok je bolji učinak i od tako neprepoznatljivog Jokića imao još samo Majkl Porter Džunior sa 19 poena.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Diandre Foks sa 30 postignutih poena, dok su po 20 ubacili Domantas Sabonis i Harison Barns, a Litvanac je imao i dvocifren broj skokova – 13.