Pucnjava u njujorškom metrou odnela jedan život, petoro ranjeno, policija istražuje tri osumnjičena

Pucnjava u njujorškom metrou odnela jedan život, petoro ranjeno, policija istražuje tri osumnjičena

Pucnjava koja se dogodila u podzemnoj železnici u Bronksu u Njujorku u ponedeljak posle podne izazvala je talas šoka i uznemirenosti u gradu, dok su vlasti nastojale da razreše ovaj nasilni incident koji je odneo jedan život i povredio petoro ljudi.

Prema izveštajima, pucnjava je izbila u vagonu prepunom putnika, nešto pre 17 časova u ponedeljak, dok je voz ulazio u uzvišenu stanicu metroa u Bronksu. Šef detektiva njujorške policije Džozef Keni izjavio je na konferenciji za novinare da su istražitelji identifikovali tri moguća napadača, ali da do utorka popodne nije bilo hapšenja.

Prema rečima Kenija, incident se odigrao vrlo brzo, sa jednim ispaljenim metkom unutar voza, nakon čega su putnici u panici pokušavali da se izvuku sa prepunog perona. Hitne službe su pronašle tri žrtve na platformi metroa, dok su još dve pronađene na ulici ispod. Šesta osoba se uputila do obližnje bolnice.

Jedan 35-godišnji muškarac, identifikovan kao Obed Beltran-Sančez, preminuo je nakon što je pogođen u grudi, dok su ostali povređeni u rasponu godina, od tinejdžera do starije žene od 71 godine.

Policija sumnja da su osumnjičeni članovi rivalizirajućih bandi, koji su ušli u voz sa različitih stanica i završili u istom vozu, a tragovi istrage ukazuju na to da su imali vatreno oružje.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams izrazio je odlučnost u rešavanju ovog zločina i naglasio važnost privedbe odgovornih licima pravde. Iako je kriminal u Njujorku opao tokom pandemije COVID-19, retke, ali nasilne pucnjave podsećaju na izazove s kojima se grad suočava u očuvanju javne sigurnosti.

Dok policija nastavlja sa istragom, građani Njujorka su pozvani na uzdržanost i saradnju kako bi se osigurala bezbednost svih.