Helikopter se srušio u pustinji Mohave u južnoj Kaliforniji, šest se vodi kao nestalo

Helikopter se srušio u pustinji Mohave u južnoj Kaliforniji, šest se vodi kao nestalo

Helikopter sa šest osoba srušio se u blizini malog grada u pustinji Mohave u južnoj Kaliforniji, saopštile su vlasti.

Helikopter se srušio u petak uveče u blizini Bejkera, grada sa 700 ljudi, oko 153 kilometra jugozapadno od Las Vegasa, javila je KABC-TV.

Helikopter je poleteo sa aerodroma Palm Springs oko 20.45. i bio je na putu za Boulder Siti, Nevada, kada se srušio oko 22 sata, prema odeljenju šerifa San Bernardina. Šerifovi zvaničnici rekli su televizijskoj stanici da nisu uspeli da lociraju nijednog preživelog i da je uzrok nesreće nepoznat. Poruke koje je Asošiejted pres ostavio u subotu u šerifovom odeljenju i Federalnoj upravi za vazduhoplovstvo nisu odmah vraćene.

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja saopštio je da šalje tim na lice mesta da istraži nesreću.

Do pada je došlo manje od nedelju dana nakon što se helikopter američkog marinskog korpusa srušio u utorak u planinama ispred San Dijega tokom istorijskih pljuskova. Pet marinaca je poginulo.

Bolder Siti se nalazi oko 41 km jugoistočno od Las Vegasa, gde će Kanzas Siti Čifsi i San Francisko 49ersi igrati u Superboulu LVIII u nedelju. Pop superzvezda Tejlor Svift treba da odleti u Las Vegas nakon što je završila koncert u Tokiju u subotu uveče na vreme kako bi gledala svog dečka, tima Chiefs-a Trevisa Kelsa, kako igra u igri.