Tramp obećao podršku pravima na oružje na forumu NRA-u

Tramp obećao podršku pravima na oružje na forumu NRA-u

Bivši predsednik Donald Tramp ponovo je ojačao svoje veze sa svojom političkom bazom, obećavajući podršku pravima na oružje na Nacionalnom streljačkom udruženju (NRA) u Pensilvaniji. Njegovo pojavljivanje dolazi u trenutku kada se republikanska predsednička kampanja suočava sa izazovima, dok Tramp pokušava da održi svoju dominaciju u stranci.

Tramp je naglasio svoju posvećenost pravima na oružje, što je ključna tema za njegove pristalice u GOP-u, dok se suočava sa izazovima unutar stranke. Njegova retorika na forumu NRA-a usmerena je na održavanje podrške birača koji dele slične stavove o ovom pitanju.

Pored političkih događaja, Tramp se trenutno bori sa pravnim problemima, uključujući pokušaje da ga se izbaci sa glasačkih listića 2024. godine. Isto tako, suočava se sa kritičnim izveštajima i skepticizmom u vezi sa njegovim ponašanjem tokom prethodne administracije.

Dok se Tramp bori sa ovim izazovima, Niki Hejli, potencijalna konkurentkinja za GOP nominaciju, takođe pokušava da privuče podršku uoči predizbora u Južnoj Karolini. Tramp se nada da će osigurati odlučujuću pobedu u toj državi i oslabiti Hejlijeve izglede za nominaciju.

Iako je Trampova popularnost i dalje visoka među određenim segmentima GOP-a, suočava se sa sve većim unutrašnjim sukobima i pravnim borbama, dok se trka za 2024. godinu zahuktava.