Sudija odbacio zahtev za pogrešnim suđenjem u slučaju Kerol protiv Trampa

Sudija odbacio zahtev za pogrešnim suđenjem u slučaju Kerol protiv Trampa

Savezni sudija koji je predsedavao suđenjem porote koje je rezultiralo nagradom od 83 miliona dolara spisateljici E. Džin Kerol za tužbe za klevetu protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa izjavio je da je odbijanje neobičnog zahteva advokata za pogrešnim suđenjem bio blizu poziv.

Sudija Luis A. Kaplan objavio je pismeno objašnjavajući svoje brzo odbijanje zahteva za pogrešnim suđenjem, koji je podnela advokat Aline Habe, dok je Kerol svedočila o pretnjama smrću koje je primila. Kaplan je istakao da zahtev nije imao smisla, s obzirom da je Kerol već priznala uništavanje dokaza, a Haba nije preduzela korake da povrati izbrisane materijale.

Haba je najavila plan za ulaganje žalbe, izjavivši da je sudski postupak bio na korist Kerolove u državi gde očekuje takve presude.

Nagrada žirija od 83,3 miliona dolara za Kerol usledila je zbog Trampovih izjava negiranja seksualnog zlostavljanja Kerol i optužbi da je ona izmislila svoje tvrdnje. Sudija Kaplan naglasio je da je oštećenje Kerol, a ne Tramp, moguće zbog nedostatka dokaza o pretnjama smrću.

Tramp se pojavio na suđenju, ali je njegovo svedočenje bilo ograničeno, s obzirom na prethodne zaključke porote.