Utakmica portugalske lige odložena nakon tuče navijača, a policija se nije pojavila

Utakmica portugalske lige odložena nakon tuče navijača, a policija se nije pojavila

Sportingova utakmica na Famalikaou odložena je nakon što su se navijači tukli ispred stadiona, a policija koja je trebalo da obezbedi obezbeđenje rekla je da su previše bolesni da bi radili u očiglednom radničkom protestu, saopštila je u subotu portugalska liga.

Portugalski državni emiter RTP saopštio je da je šest osoba povređeno u sukobima rivalskih navijačkih grupa na severu Portugala. Televizijski kanal je prikazao slike mladića koji se udaraju i bacaju predmete na ulicu.

Liga je u saopštenju saopštila da su se dva kluba dogovorila da odlože utakmicu nakon što su zvaničnici utvrdili da bezbednost utakmice ne može biti zagarantovana zbog nedostatka policijskog osoblja.

Liga je saopštila da su policajci koji su trebali da rade na utakmici „kao oblik protesta, zatražili lekarsko odsustvo kako ne bi bili prisutni na licu mesta, dovodeći u opasnost javni mir i fizički integritet hiljada ljudi koji su čekali da uđu na teren. .”

Portugalska policija objavila je saopštenje u kojem se navodi da je „neuobičajen broj policajaca prijavio da su bolesni“ pre utakmice.

Policija je dodala da je bilo i nekih incidenata koji su poremetili „javni red“ – bez detaljnijeg objašnjenja – u blizini opštinskog stadiona Famalikao, što je doprinelo odluci da se utakmica prekine.