Kontroverzni voditelj podkasta Džo Rogan potpisao je novi višegodišnji ugovor sa Spotifijem

Kontroverzni voditelj podkasta Džo Rogan potpisao je novi višegodišnji ugovor sa Spotifijem

U petak, globalna muzička platforma Spotifaj objavila je potpisivanje novog dugoročnog partnerstva sa kontroverznim voditeljem podkasta, Džoom Roganom. Prema obnovljenom ugovoru, Roganova izuzetno popularna emisija „Iskustvo Džoa Rogana“ neće više biti ekskluzivna samo za Spotifaj, već će postati dostupna i na drugim platformama, uključujući YouTube i Apple podkaste.

Izveštaj Wall Street Journal-a otkriva da je vrednost novog ugovora čak 250 miliona dolara, što je značajno povećanje u odnosu na prethodni višemilionski ugovor iz 2020. godine. Ugovor, čije trajanje nije precizirano, uključuje unapred određenu minimalnu garanciju, kao i dogovor o podeli prihoda zasnovanom na prodaji oglasa.

Džo Rogan, čiji su dugi i raznovrsni intervjui sa gostima iz različitih sfera privukli ogromnu publiku, izrazio je zadovoljstvo novim partnerstvom na Spotifijevom blogu. „Nema planiranja o čemu ćemo razgovarati, sve se dešava u realnom vremenu. To je autentičan razgovor sa ljudima koji uživaju, nešto sa čime se svi možemo povezati i nešto što svi volimo da radimo. Ovi razgovori su zaista promenili način na koji razmišljam o životu i nastavljam da to radim.“

Uprkos stalnoj popularnosti emisije na Spotifiju, ona je često izvor kontroverzi za kompaniju. Pritisak je bio naročito jak 2022. godine kada su neki muzičari, uključujući Nila Janga, povukli svoju muziku sa platforme zbog kontroverznih izjava Rogana o vakcinaciji protiv COVID-19 i upotrebi rasnih uvreda.

Izvršni direktor Spotifija, Daniel Ek, osudio je Roganove komentare, ali istakao je: „Ne verujem da je ućutkivanje Džoa odgovor.“ Akcije Spotifija su u petak porasle za 2%, dostižući vrednost od 222,47 dolara po akciji.