Odložen bokserski „meč veka“ između Fjurija i Usika

Odložen bokserski „meč veka“ između Fjurija i Usika

Bokserski meč za titulu apsolutnog svetskog šampiona u teškoj kategoriji između Tajsona Fjurija i Oleksandra Usika biće odložen zbog posekotine iznad oka koju je zadobio britanski bokser tokom sparinga.

Duel boksera bio je planiran za 17. februar, a trebalo je da se održi u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Novi datum meča biće objavljen kada se bude znao period koji je potreban Fjuriju za oporavak.

Fjuri se izvinio svom i Usikovom timu, borcima koji su trebali da boksuju pre njih, navijačima i organizatorima u Saudijskoj Arabiji.

„Apsolutno sam skrhan, jer sam se dugo pripremao za ovu borbu i bio u odličnom stanju. Osećam se loše zbog svih koji su bili uključeni u ovaj događaj i marljivo ću raditi na novom datumu kada oko bude zdravo“, rekao je Fjuri.

Britanac ima VBC pojac, a Usik je šampion u VBA, IBF i VBO kategoriji. Fjuri je postao šampion teške kategorije 2015. godine, nakon pobede nad Vladimirom Kličkom.

Pobednik će biti prvi bokser koji će objediniti sve četiri titule i postaće prvi apsolutni šampion teške kategorije, posle Lenoksa Luisa 2000. godine.

Kvinsberi Promoušns, promoterska organizacija je objavila da je Fjuri zadobio posekotinu iznad desnog oka na sparingu i da je ta posekotina zahtevala hitnu medicinsku pomoć.