Snouborder proveo 15 sati zarobljen u gondoli ski lifta na jezeru Taho

Snouborder proveo 15 sati zarobljen u gondoli ski lifta na jezeru Taho

Snouborder Monika Laso provela je 15 sati zarobljena u gondoli ski lifta na niskim temperaturama u letovalištu na jezeru Tahoe. Laso se ukrcala u gondolu oko 17 časova u četvrtak na Hevenli skijalištu kako bi se spustila niz planinu, ali se lift zaustavio samo nekoliko minuta kasnije dok je bila još u vazduhu. Vikala je u pomoć, ali je niko na zemlji nije čuo, a nije imala mobilni telefon da pozove pomoć.

Provela je noć trljajući ruke i stopala kako bi se izborila sa hladnoćom, pri čemu je temperatura pala i do 23 stepena. Lasovi prijatelji su prijavili njen nestanak šerifovoj kancelariji okruga El Dorado, ali je pronađena tek u petak ujutru kada je gondola ponovo pokrenuta tokom dana.

Skijalište je pokrenulo istragu kako je Laso zarobljena, a ističu da je sigurnost i dobrobit gostiju njihov glavni prioritet. Šerifova kancelarija još uvek nije dala komentar na situaciju.

Kim Džordž, portparol Vatrogasne spasilačke službe South Lake Tahoe, rekao je da su zamenici šerifa pozvali bolničare kada je Laso pronađena u petak ujutru. Laso je bila budna i odbila je transport u bolnicu.

Ova neobična situacija je izazvala veliko interesovanje, a Džordž je izjavio da je veoma radoznao da čuje priču o tome kako je Laso provela svoje vreme u zarobljenosti u gondoli ski lifta.