Emotivan oproštaj Golden Stejt Voriorsa od Dejana Milojevića na utakmici protiv Atlante Hoksa

Emotivan oproštaj Golden Stejt Voriorsa od Dejana Milojevića na utakmici protiv Atlante Hoksa

U NBA utakmici između Golden Stejt Voriorsa i Atlante Hoksa, franšiza iz Kalifornije emotivno se oprostila od Dejana Milojevića, srpskog trenera koji je nedavno preminuo. Milojević je bio deo tima Voriorsa od 2021. godine, a njegova prerana smrt ostavila je dubok trag u svetu košarke.

Na poseban način, svi igrači su izašli na teren noseći majice na kojima je bilo ispisano „BRATE“. Pre samog meča, intonirana je srpska himna, a igrači oba tima su stajali zajedno dok je prikazan kratak film o životu Dejana Milojevića.

Supruga Nataša Milojević bila je prisutna na utakmici, držeći buket cveća, dok su njihova deca, Maša i Nikola, doživela dugotrajan aplauz. Stiv Ker, trener Voriorsa, zajedno sa članovima tima i igračima Hoksa, zahtevao je minut ćutanja.

Stiv Ker je izrazio težinu trenutka, ističući Dejanov smeh i pozitivan duh. Igrači Voriorsa su nosili dresove s natpisom „Deki“, a potom ih simbolično položili na stolicu gde je Milojević obično sedeo. Suze su bile prisutne, a Voriorsi su još jednom pokazali da su ne samo šampionski tim, već i ekipa s velikim srcem.

Kvinsi Snajder, trener Hoksa, izrazio je poštovanje prema emocijama i bolu prisutnom tokom utakmice, naglašavajući koliko su svi voleli Dejana Milojevića.