Nikola Jokić vodi Denver Nagetse do pobede nad Indijana Pejserima sa 114-109

Nikola Jokić vodi Denver Nagetse do pobede nad Indijana Pejserima sa 114-109

U uzbudljivoj utakmici, Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse do pobede nad Indijana Pejserima rezultatom 114-109, ostvarivši svoj 13. tripl-dabl u sezoni. Jokić je bio ključni igrač sa 31 poenom, 13 skokova i 10 asistencija, a njegov trojka sa 4,7 sekundi do kraja donela je konačnu pobedu.

Džamal ​​Marej takođe je bio impresivan sa 31 poenom, pridružujući se Jokiću u efikasnom izdanju. Denver Nagetsi su osvojili treću uzastopnu, kao i osmu uzastopnu pobedu nad Indijana Pejserima.

Majls Tarner predvodio je Pejsere sa 22 poena, dok je Paskal Siakam dodao 16 poena i 10 skokova u svojoj prvoj utakmici kod kuće nakon nedavne razmene u ekipu. Međutim, bek Ol-Star Tajriz Haliburton je već isključen iz naredne dve utakmice zbog povrede leve tetive.

Utakmica je bila obeležena dramatičnim trenucima, uključujući i izbacivanje trenera Indijane Rika Karlajla u trećoj četvrtini. Pejseri su se borili do kraja, izjednačujući rezultat na 100 poena pre nego što su preuzeli vođstvo trojkom Bena Šeparda. Ipak, ključni potezi Jokića i Mareja doneli su pobedu Denveru.

Ovo je bio izazovan period za Pejserse, koji su ukupno izgubili tri uzastopna meča. Nagetsi će završiti svoje putovanje od pet utakmica utakmicom u četvrtak u Njujorku, dok će Pejseri dočekati Filadelfiju u Indijanapolisu u četvrtak.