Verder iz Bremena šokirao Bajern Minhen: Pobeda od 1:0 smanjuje šanse bajerna za liderstvo

Verder iz Bremena šokirao Bajern Minhen: Pobeda od 1:0 smanjuje šanse bajerna za liderstvo

Bivši fudbaler Bajerna iz Minhena, Mičel Vajzer, postigao je jedini gol u pobedi Verdera iz Bremena nad Bajernom u nedelju rezultatom 1:0. Ovo je tek treći poraz nemačkog šampiona ove sezone u svim takmičenjima. Bremen je više puta testirao Bajern u prvom poluvremenu, a gol Džastina Njinmaha bio je isključen zbog ranijeg faula. Vajzer je postigao gol u 59. minutu, savladavši golmana Bajerna Manuela Nojera. Ovaj poraz smanjuje šanse Bajerna da uhvati lidera Bundeslige, Bajer iz Leverkuzena. Bajern ostaje na drugom mestu, sedam bodova iza Leverkuzena.

Bajern nije izgubio od Bremena od 2008, a ovo je prvi put da su poraženi od tada. Poslednji put su poraženi 5:1 od Ajntrahta iz Frankfurta 9. decembra prošle godine. Ovo je takođe prva pobeda Bremena od tog datuma.

Poraz Bajerna dolazi nakon perioda odmora od devet dana, tokom kojeg su trenirali u Portugalu, a potom prisustvovali komemoraciji Francu Bekenbaueru. Ovo je takođe bio prvi put da Hari Kejn nije postigao gol u jednoj od ligaških utakmica od kada je prešao u Bajern Minhena.

Bajern ima još jednu odloženu utakmicu protiv Union Berlina u sredu.