Đoković u potrazi za produžetkom rekorda – Adrijan Manarino protivnik u osmini finala

Đoković u potrazi za produžetkom rekorda – Adrijan Manarino protivnik u osmini finala

Srpski teniser Novak Đoković sastaće se u noći između subote i nedelje sa Francuzom Adrijanom Manarinom u osmini finala Australijan opena. Meč je drugi na dnevnom programu „Rod Lejver arene“ i neće početi pre 3.30 po srednjoevropskom vremenu.

Za korak bliže „idealnom stanju“ i finalu. Nakon početna dva meča na Australijan openu tokom kojih nije bio na prepoznatljivom nivou, Novak Đoković je pokazao da podiže formu kako se prvi grend slem u sezoni bliži svojoj uzbudljivijoj fazi. 

Pobede protiv Dina Prižmića i Alekseja Popirina bile su očekivane, ali je bilo primetno da se prvi teniser sveta mučio da do njih dođe. Međutim, sve je došlo na svoje mesto u meču trećeg kola, gde je Đokovića čekao mnogo zahtevniji posao. 

U tri seta i bez previše utrošenog vremena, srpski predstavnik pobedio je Argentinca Tomasa Martina Ečeverija i obezbedio prolaz u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije. Zanimljivo je da Đoković nikada nije izgubio u trećem kolu Australijan opena. 

U osmini finala sastaće se sa Adrijanom Manarinom koji je u veoma uzbudljivom meču uspeo da savlada Amerikanca Bena Šeltona nakon pet setova velike borbe. Upravo je osmina finala bila krajnji domet za Manarina na Australijan openu u dosadašnjem toku karijere. 

Uvodna dva meča na turniru Francuz je takođe odigrao u pet setova, savladavši Stena Vavrinku i Haumea Munara. 

Manarino je trenutno najbolje rangirani francuski teniser i nalazi se na 19. mestu ATP liste, što je i najbolji plasman u njegovoj karijeri.