Predsednik Košarkaškog saveza Srbije uputio reči saučešća povodom smrti Dejana Milojevića

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije uputio reči saučešća povodom smrti Dejana Milojevića

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, izrazio je saučešće porodici Dejana Milojevića povodom njegove iznenadne smrti. Milojević, nekadašnji reprezentativac Srbije, preminuo je u sredu nakon srčanog udara koji je doživeo u utorak uveče u Solt Lejk Sitiju.

Dejan Milojević ostavio je značajan trag u košarkaškom svetu, kako kao igrač, tako i kao trener. Tokom svoje karijere igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Pamesu i Galatasaraj. Nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, bio je prvi trener Mege i Budućnosti, a u poslednje dve i po godine obavljao je ulogu pomoćnog trenera u NBA timu Golden State Warriors.

Danilović je istakao da je Dejan Milojević bio veliki borac, sjajan trener i čovek bez ikakve mrlje. Izrazio je saučešće porodici Milojević i svim ljudima iz sveta košarke, ističući da je Dejan bio poštovan i voljen od strane svih. Milojević je bio deo zlatne generacije reprezentacije SR Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. u Istanbulu. Njegov iznenadni odlazak ostavlja veliku prazninu u košarkaškoj zajednici.