Stanovnik Francuske osvojio je prvi evropski džekpot na lutriji u 2024. godini – 88 miliona evra

Stanovnik Francuske osvojio je prvi evropski džekpot na lutriji u 2024. godini – 88 miliona evra

Evropska lutrija EuroMillions objavila je 17. januara prvog dobitnika ovogodišnjeg izvlačenja – bio je to francuski državljanin, koji je osvojio džekpot od 88 miliona evra.

Džekpot EuroMillions je ukinut nakon šest uzastopnih izvlačenja bez pobednika. Pobednik je pogodio pet glavnih brojeva i dva „srećna“ broja.

Uz to, tri učesnika lutrije iz Velike Britanije, Francuske i Belgije pogodila su pet redovnih brojeva i samo jedan „srećni“ i dobiće po 201.000 evra. Ukupno, više od 1,6 miliona učesnika može dobiti novčanu nagradu nakon poslednjeg izvlačenja.

U istoriji EuroMillions-a, predstavnik Francuske je postao pobednik i dobio džekpot po sto dvadeset peti put. Samo su predstavnici Velike Britanije osvojili više puta na lutriji – 126.

Izvlačenje EuroMillions-a se održava svakog utorka i petka u devet evropskih zemalja. Da bi osvojio džekpot, vlasnik tiketa treba da pogodi sedam brojeva: pet redovnih i dva „srećna“ (Lucki Star).

Izvlačenje džekpota održava se u devet evropskih zemalja: Belgiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Portugalu, Irskoj, Austriji, Švajcarskoj i Luksemburgu.

U decembru 2022. godine, 165 stanovnika jednog belgijskog sela zajedno je osvojilo više od 143 miliona evra na lutriji EuroMillions.