Rukometna reprezentacija Srbije na tankom ledu nakon poraza od Mađarske

Rukometna reprezentacija Srbije na tankom ledu nakon poraza od Mađarske

Rukometna reprezentacija Srbije suočava se s izazovom nakon poraza od Mađarske rezultatom 28:27 u drugom kolu Evropskog prvenstva. Ovaj neuspeh ozbiljno smanjuje šanse Srbije za plasman u narednu rundu takmičenja, stvarajući neophodnost za pobedu u poslednjem kolu protiv Crne Gore.

Iako će pobeda nad Crnom Gorom biti ključna, čak ni ona ne garantuje prolaz dalje. Srbija će takođe morati pažljivo pratiti ishod duela između Islanda i Mađarske, nadajući se da će severni susedi trijumfovati nad skandinavskom selekcijom.

Srbija je platila ceh dugim periodima bez postignutih golova tokom utakmice, posebno ističući petominutni post u prvom poluvremenu i osmominutni u drugom. Iako su se trudili ostati u igri do samog kraja, nisu imali dovoljno snage ni ideja da izjednače rezultat i ostvare preokret.

Unatoč porazu, minimalna razlika u rezultatu pruža Srbiji neku nadu za prolaz dalje, uz uslov da se ostvari povoljan ishod u duelima drugih rivala u grupi. Očekuje se da će poslednje kolo biti ključno za sudbinu srpske rukometne reprezentacije na Evropskom prvenstvu.