Peticija protiv davanja opštinskog zemljišta policiji u Mitrovici

Peticija protiv davanja opštinskog zemljišta policiji u Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici pokrento je potpisivanje peticije građana za opoziv odluke skupštine tog dela grada o dodeli opštinske parcele policiji za gradnju baze.

Inicijator poptisivanja peticije je Srpska demokratija, iz koje su pozvali građane da narednih dana dignu svoj glas protiv, kako kažu, nezakonske i nedemokratske odluke skupštine opštine, sastavljene većinom od odbornika albanske nacionalnosti.

“Pozivamo sve građane Severne Mitrovice da izdvoje dva minuta i spreče otimanje Vojnog remonta i izgradnju nove policijske baze na severu Kosova”, navodi se u saopštenju Srpske demokratije.

Krajem decembra prošle godine odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica usvojili su predlog da se parcela površine 27.400 metara kvadratnih dodeli policiji na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na toj parceli se nalazi Javno komunalno preduzeće „Standard“, Javno preduzeće „Vodovod“, Privremeni opštinski organ, institucije u sistemu vlade Srbije.

Zamenik komandira kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je da će se sporna parcela koristiti za potrebe Regionalnog centra za obuku vozača i izdavanje vozačkih dozvola.

Skupštinu opštine Severna Mitrovica trenutno čine uglavnom odbornici albanske nacionalnosti jer su Srbi bojkotovali lokalne izbore u aprilu prošle godine. Predsednik ove opštine sa srpskom većinom je Erden Atić, takođe albanske nacionalnosti.

Njihove odluke Srbi u severnom celu Mitrovice su do sada odbacivali, smatrajući da su protiv interesa srpskog naroda.